Slik velger du krystaller

Sett gjerne opp en liste over de steinene du har behov for å arbeide med. Arbeid deg gjennom hele krystall listen, men husk at du skal alltid følge din intuisjon. Den har uten unntak rett.

Krystaller tar inn energi fra sine omgivelser og fra mennesker, så når du kjøper en krystall vil den inneholde det energimessige avtrykket av alle som har håndtert den.

Før du kan begynne å bruke den, må du derfor rense den slik at den fungerer på sin høyeste vibrasjon. Når krystallen er på plass i ditt hjem eller på jobben, eller hvis du bruker krystallsmykker, må de renses ukentlig eller månedlig. Hvis du bruker krystaller til healing, renser du dem etter hver behandling eller daglig, ettersom steinene vil absorbere de negative vibrasjonene fra sykdommen eller den følelsesmessige forstyrrelsen.

Vannmetoden.

En av de enkleste rensemetodene når du har kjøpt krystall og ikke kjenner dens historikk, er å legge den i en glassbolle med vann i 24 timer for å fjerne eventuell dypt inngrodd negativitet.

For normal rensing holder du krystallen eller smykket under rennende vann i kjøkkenvasken noen få minutter mens du holder fast ved en intensjon om å fjerne negativitet og føre krystallen tilbake til sin nøytrale tilstand. Tørk grundig etter begge metoder.

NB! Noen av Krystallene som ikke skal renses i vann: Selenitt, Lapis Lazuli, Malakitt og Turkis. Disse stenene er enten vannoppløselige, eller de fysiske egenskapene påvirkes av vannet.

Kilde: Krystallenes kraft.

Selv om dette ikke er en helt nødvendig prosess, kan den være fin å utføre rett etter at du har kjøpt krystallene dine.

Solens naturlige, flammende energi kan styrke krystallenes egne subtile vibrasjoner slik at de fungerer på høyeste styrke.

Solmetoden:
For å gi ny energi til krystallene dine må de ligge i strålende sol i omkring 24 timer. På en solskinnsdag legger du krystallene på utsiden av en solfylt vinduskarm (glass svekker solens kraft) tidlig om morgenen og tar dem inn i skumringen og gjentar prosessen neste solskinnsdag.

Alternativt kan du la dem ligge ute i hagen dekket av et linklede. Du må imidlertid ikke la krystallkuler ligge i solen, for det kan skape brannfare!!!

Noen krystaller som ikke skal tilføres energi i fullt solskinn: Ametyst, Akvamarin, Aventurin, Beryll, Celestitt, Varmebehandlet Citrin, Fluoritt, Kunzitt, Lapis Lazuli, Malakitt, Opal, Rosenkvarts, Turmalin og Turkis. Fordi de kan blekne eller bli negativt påvirket av varmen.

Kilde: Krystallenes kraft.

Før du begynner å arbeide med din ny rensede krystall, kan det være fornuftig å innvie den. Denne enkle styrkemetoden kan utgjøre en stor forskjell når det gjelder hvor effektivt krystallen din kommer til å fungere for deg. Det «tenner» bokstavelig talt krystallenes spesielle vibrasjonsmessige frekvens og sikrer at den fungerer på korrekt bølgelengde. Å utføre en spesiell innvielse sikrer at krystallen kommer til å arbeide til beste for alle det måtte angå.

Innvielsesmetoden:

Hold hver enkelt krystall for seg i hendene, visualiser at de er omgitt av hvitt lys, og si høyt: «Jeg skal bruke denne krystallen med de beste og høyeste intensjoner»

Kilde: Krystallenes kraft.

Kyanitt er en krystall med mot som kan hjelpe deg med å finne sjelens bestemmelse. Det sies at stenen samarbeider med erkeengelsen Michael og hans sannhetens sverd, som skjærer bort uønskede mentale og åndelige holdninger og er mektigere enn kong Arthurs sverd, Excalibur.

Kyanitt er en beroligende og medfølende krystall som også forsterker og overfører energi, bidrar til å rense ut eventuelle følelsesmessige blokkeringer fra energimessige meridianer og veier og balanserer de viktigste energisentrene – chakrane.

Hvis du lider av mangel på vitalitet etter en krevende periode på jobben med stramme tidsfrister, eller du har pause fra et vanskelig forhold, kan denne stenen styrke energifeltet ditt og få strømningene i balanse igjen.

Krystallhealing. For å gi ny kraft til energien legger du deg i et mørkt rom og tar opp krystallen og føler dens vibrerende utstrålinger. Hold den mot hjerte chakraet i 5-10 min., og kjenn at steinen renser ut eventuell følesesmessig forvirring og traumer og styrker energinivået. Så flytter du den til tredje øye og holder og holder den der i ytterlige 5 min for at den skal frigjøre bekymringer og sinne som kan sitte der, og stimulere til mental klarhet og positiv hjerneenergi slik at du kan takle tilværelsen igjen. Enkelte healere har funnet ut at kyanitt ikke holder på negativiteten, så den trenger du aldri å rense.

Kilde: Krystallenes kraft.

Citrin blir funnet i stener som er laget under forhold som er påvirket av intens varme og eller trykk.

Den finnes spesielt i granitt og gneis. Citrin finnes ofte sammen med ametyst, men er mye sjeldnere enn sin rosa «kusine».

Den største kilden til Citrin er sør i Brasil. Stenen finnes også i Spania, Sør-Afrika, Madagaskar og i Russland.

Citrin blir ofte beskrevet som en gul kvarts som ligner på topas.

Citrin og ametyst er begge varianter av kvarts som er en av de mest vanlige mineralene på jordens skorpe.

Citrin er en av de mest brukte av alle edelstenene. I ren form er kvarts fargeløs og transparent. Citrin har fått sin farge fra kjemiske urenheter.

Det er særlig jern som påvirker fargen. Naturlig gul citrin er vanligvis blekgul og er veldig sjelden.

Det meste av citrinen som finnes på markedet er varmebehandlet ametyst. I noen sammenhenger blir den kalt for «brent ametyst». Navnet citrin kommer fra Sitron på grunn av sin gule farge.

Fordi stenen er følsom for lys og varme bør den ikke utsettes sterk varme og sterkt lys. Det betyr for eksempel at den ikke bør være med på stranden når du soler deg – for da kan den endre farge.

Hva gjør Citrin?

Citrin blir brukt som stenen for november og tilsvarende tegn er tvillingene, væren, løven og vekten.

Tradisjonelt blir citrin gitt som gave på den trettende bryllupsdagen.

Citrin er en av stenene som jager negative energier på flukt. Dens varme energi skaper optimisme. Den bidrar også til overflod og er kjent som «handelsmennenes sten».

Plasser den gjerne ved kassaapparatet eller der hvor du gjør forretninger. Citrin er kjent for ikke bare å skape verdier, men for også å opprettholde dem.

Citrin aktiverer det tredje Chakra og øker kroppens healende energi. Den er også god for å holde mental fokus, utholdenhet og selvrespekt.

Valget av riktig sten kan være utfordrende nok!

Vi hjelper deg gjerne med det, enten det dreier seg om omsorg, kjærlighet, stress, økonomi, eller andre årsaker.

Du kan sende oss en litt detaljert mail til helen@kalimera.no så skal vi hjelpe deg på best mulig måte.

Alle forespørsler behandles med full diskresjon.

Her har vi satt opp forskjellige egenskaper/virkninger ved bruk av uilke stentyper.

Stener for depresjon

Du kan bruke følgende stener for depresjon. (les mer om stenene i nettbutikken vår)

 • Agal lilla
 • Agat rød
 • Midnightstone

Stener for forkjølelse

Du kan bruke følgende stener for forkjølelse. (les mer om stenene i nettbutikken vår)

 • Agat mos
 • Dolomitt
 • Elfenbensten
 • Goldstone
 • Karneol

Stener for hodepine.

Du kan bruke følgende stener for hodepine. (les mer om stenene i nettbutikken vår)

 • Akvamarin
 • Apachetåre
 • Jaspis Stjerne
 • Prehnitt grønn

Stener for migrene

Du kan bruke følgende stener for migrene. (les mer om stenene i nettbutikken vår)

 • Ametyst

Stener for stress

Du kan bruke følgende stener for stress. (les mer om stenene i nettbutikken vår)

 • Ametyst
 • Aventurin Gul
 • Howlitt
 • Labradoritt
 • Rosenkvarts
 • Tigerøye

Stener for søvnløshet

Du kan bruke følgende stener for søvnløshet. (les mer om stenene i nettbutikken vår)

 • Ametyst
 • Hematitt
 • Lepidolitt
 • Unakitt